2019. augusztus 30., péntek

SZŰCS ÉDUA - KARIKATÚRÁK 5. - Jelenlegi ára: 1 691 Ft


Kedves Érdeklődő!
Üdvözli Önt a lira. hu online könyváruház csapata.
Áruházunk közel 50 éve széles könyvválasztékkal áll a vevők rendelkezésére.
A megrendelt könyveket házhozszállítással veheti át. A szállítási díj a rendelés értékétől függ: 5000 Ft alatt 799 Ft, 5001-10000 Ft között 599 Ft, 10000 Ft felett ingyenes az ország egész területén.
Minden könyvünk új, kiváló állapotú, azonban a folyamatosan változó készlet miatt előfordulhat, hogy a megrendelt könyv elfogyott áruházunk készletéből.
LEÍRÁS
679938
SZŰCS ÉDUA
KARIKATÚRÁK 5.
1959-ben születtem, Szegeden. Férjem Föld S. Péter újságíró, három felnőtt gyermekem van, Ádám, Noémi és Tamás.
Karikaturistának vallom magam, ám kollégáimhoz hasonlóan szabadúszó grafikusként dolgozom. Könyveket, tananyagokat, tudományos-ismeretterjesztő előadásokat, kiadványokat és folyóiratok cikkeit illusztrálom.
Karikatúráimat rendszeresen kiállítom Magyarországon és a határokon túl. Európán kívül önálló kiállításaim voltak Kínában, Indiában, Chilében és az USA-ban is.
Rajzaim nem a napi politikáról szólnak, engem az egyedi és általános emberi problémák, társadalmi törvényszerűségek érdekelnek.
Szüleim festőművészek voltak. Édesapám, Szűcs Árpád konstruktivista-pointilista stílusban, édesanyám, Sz. Kováts Margit szürrealista stílusban festett. A szocializmus idején "nyugatmajmoló" stílusuk miatt nem lehettek a Művészeti Alap tagjai. Az ő tiszteletükre semmilyen művészeti szakmai szervezetnek sem vagyok tagja. Édua
Azt szinte minden Szűcs Éduáról szóló írás fontosnak tartja megemlíteni, hogy női karikaturistáról van szó. Van-e ennek az információnak valami jelentősége? Amennyiben a kérdést rajzai szempontjából vizsgáljuk, nincs, hiszen senki sem lenne képes megállapítani, hogy azokat férfi avagy nő készítette. Sem vizualitás, sem téma, sem tartalom nem nyomravezető. Az elfogadtatás, az elismerés kivívása szempontjából viszont meghatározó fontosságú tény. A köztudatba oly mértékben beépült az a tévhit, hogy a karikatúra férfi műfaj, hogy ezt még a nők nagy része is elhiszi, nem is beszélve a szakmai körök kétkedő bizalmatlanságáról. Igen, tényleg kevés olyan női rajzolót tudnánk felsorolni, aki ismertté vált, akinek neve máig fennmaradt, de minden bizonnyal nem a tehetség hiánya magyarázza, hogy a nők közül kevesen lettek sikeresek e műfajban. Ahhoz, hogy az amúgyis nehéz pálya előítéletekkel súlyosbított akadályait leküzdjék, bizony férfias határozottság, bátorság (jobban mondva női határozottság, bátorság), eltökéltség, teherbírás, függetlenség és szellemi szabadság szükségeltetik. Szűcs Édua (továbbiakban Szűcs, így férfiasabb) rendelkezik a felsorolt tulajdonságokkal, és mindehhez párosuló jól megalapozott rajztudásának, megfigyelőképességének, vizuális memóriájának és kifinomult humorérzékének köszönhetően vált a rajzban fogalmazott szatíra egyik kimagasló magyar képviselőjévé.
Szállítási és átvételi lehetőségek:
Házhozszállítás
A szállítási díj a rendelés értékétől függ: 5000 Ft alatt 799 Ft, 5001-10000 Ft között 599 Ft, 10000 Ft felett ingyenes az ország egész területén.
Köszönjük, hogy bennünket választott, reméljük, hogy a jövőben is megelégedésére szolgálunk.
Üdvözlettel:
A lira. hu csapata


Jelenlegi ára: 1 691 Ft
Az aukció vége: 2019-09-20 16:00 .

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése