2019. december 25., szerda

155 cm, Scott SUW (Snow Utility Woman) carving síléc (2018-as modell) - Jelenlegi ára: 39 990 Ft

Jellemzői:
Hossz: 155 cm
Rádiusz/fordulókör: 12 m
Szélességi paraméterek: 124-88-114
Technológia jellemzők:
Famagos szendvics szerkezet
3Dimension Sidecut
Pro Tip Rocker
Scott (Atomic gyárilag átmatricázva) 10 gyári kötés (rugóerősség 3. 0-10. 0 DIN között állítható)
 
Scott SUW Snow Utility Woman (2018-as modell):
A Scott SUW egy sokoldalú női all-mountan síléc 88 mm-es derék résszel, ami tökéletes választás fejlődésre vágyó középhaladóknak. Megtalálható benne egy pályaléc szíve és egy freeride léc lelke, így minden pályán egyenletes teljesítményt nyújt. A lekerekített csőr profil és a hosszított, még progresszívebb rockeres csőr résszel a délutáni túrt havas vagy pályán kívüli kezelhetőséget könnyíti meg.
Pro Tip Rocker:
A „ Rocker“ sílécek ívének eleje és végpontja közelebb van egymáshoz, mint a hagyományos síléceké (camber), mivel mindkét oldala pár centiméterrel a vége előtt enyhén fel van hajlítva, hogy pontosan mennyivel, ez adott típusoktól függ.   A síléc terheletlenül előhajlított állapotban van, középső része a talajon fekszik, csőre és a léc vége felhajlik. Talpán terhelve és terheletlenül azonos profilt képez. Megdöntve fokozatosan nő az effektív élhossza. Előnye, hogy kezdőként, középhaladóként könnyebben elsajátítható vele a kanyaródás, mivel talpon fordulva kisebb felületet kell mozdítani, illetve élre fordítva kijön a léc hosszúságából fakadó stabilitás. Hátránya inkább a verseny síknél jön elő.
 
Állapot:
Használt lécből fakadóan a felső felületén lehet egy-két kisebb karc. Talpa karcolásoktól mentes, hibátlan. Éle kb. 1, 5 - 2 mm között van, ezért még sok élezést kibír. Frissen élezve, waxolva, és a szezonra teljeskörűen felkészítve adom.
 
Kinek ajánlóm:
Napjainkban a változó hóminőségnek köszönhetően inkább egy sokoldalú sílécre van szükség, ez pedig az SUW. A technológiák fejlődésével ugyanis ma már egy szélesebb sílécet is könnyen lehet irányítani, és élvezet velük a síelés.
A megfelelő hosszúságú síléc kiválasztását nem csak a magasságunk, hogy milyen fajta pályán szeretnénk használni, hanem még a sí tudásunk is befolyásolja. Alapvetően a megfelelő méret a vállunk és fejünk teteje közé esik, azonban ezek közül kivételt képeznek az All Mountain Rocker lécek, amelyeknél akár hosszabb léc is választható. Ebben a tartományban lehet ingadozni, a rövidebb és hosszabb síknek is megvan az előnyük. Rövidebb ívekre, kurtább és alacsonyabb rádiuszú, hosszabb ívekre és a sebesség szerelmeseinek, hosszabb és magasabb rádiuszú (fordulókörű) sílécet ajánlok.
All-Mountain Rocker kialakításának köszönhetően 165 cm-es testmagasságtól ajánlom.
Nézz körül a többi sífelszerelésem között is!

Jelenlegi ára: 39 990 Ft
Az aukció vége: 2020-01-15 10:33 .

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése