2020. szeptember 29., kedd

Joris Luyendijk - Elkendőzött valóság (Közelkép a Közel-Keletről) - Jelenlegi ára: 2 800 Ft

A könyv megvásárlása után automatikus e-mailt küldünk a részletekkel!
Hány követője van Oszama bin Ladennek az arab világban? Mit gondolnak a muszlimok a férfiak és nők egyenjogúságáról? És a demokráciáról? A nyugati média mindezekre a kérdésekre egyoldalú válaszokat ad. De vajon nem homályosítja el valami ezt a képet? Tisztában vagyunk azzal, hogy mi is folyik valójában az arab világban? Fogalmunk sincs róla, ad egyszerű választ Joris Luyendijk átütő sikerű könyvében. Nem is tudhatunk sokat a Közel-Keletről, hiszen ezen országok mindegyikében diktátorok uralkodnak, és ilyen közegben a valóságot tükröző újságírás eleve kudarcra van ítélve.
Időtálló és értékes. A világot olyannak írja le, amilyen. Ha a szerző nem a Közel-Keleten, hanem a világ bármely más térségében lett volna tudósító, akkor arról írt volna őszintén és lebilincselően. Javaslom ezt a könyvet mindazoknak, akik az elkendőzött valóság helyett a tiszta, de nem túl szép igazságra kíváncsiak.
Nógrádi György, biztonságpolitikai szakértő
Joris Luyendijk népszerű holland médiaszereplő. Öt évet töltött a két legjelentősebb holland napilap, valamint tévé tudósítójaként Kairóban, Bejrútban és Kelet-Jeruzsálemben. Provokatív könyvében nyíltan szembeszáll a nyugati és elsősorban az amerikai média hazug gyakorlatával, és lerántja a fátylat a televízió félrevezető működéséről.  


Jelenlegi ára: 2 800 Ft
Az aukció vége: 2020-09-30 09:43 .

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése