2020. november 24., kedd

(küldj egyéni ajánlatot) szürrealista olaj festmény - Jelenlegi ára: 25 000 Ft

Klasszikus szürrealista stílusban festett festmény, a festménygyűjteményemből. Ez egy klasszikus szürrealista stílusban festett festmény.
A Bibliai Ádám teremtését láthatja egy másik nézőpontból megfestve, mégpedig úgy, hogy erre eddig lehet, hogy nem is gondolt: Ádámot, éppen teremtik, … emelkedik ki a földből, de kérdés, hogy a festményen valóban mi is teremt? Itt éppen úgy van az Isten ábrázolva, mint ahogy éppen kinézhet, ... az egyik verzió esetleg?
Igen.
Miért is ne szárnyalhatna a fantázia a szokatlan, már-már erkölcstelennek és udvariatlannak tűnő kifejezés felé?
Valószínű, sosem tudjuk meg, hogyan néz ki Isten, de ez a szürrealista festmény választ ad erre: teljesen mindegy. Felfoghatjuk, úgy is ezt a kis méretű olaj festményt, mint egy gyermek portréja Istenről, kisebb fricskával: " Ha Istenen nem mutatja meg magát nekünk -esetleg nem szívesen, - akkor megvan a fantáziám varázsereje, hogy lefessem Őt úgy, ahogy az első intuíciók vezetik az ecsetet, úgynevezett automatikus festéssel (szürrealista technika, javítgatások nélkül, amit húzol, úgy hagyod, kidolgozod, ahogy azt azt az első benyomásod diktálja, automatikusan, szinte véletlenül)
Ritka darabja a festmény a gyűjteménynek, mert nincs szignálva (még).

Jelenlegi ára: 25 000 Ft
Az aukció vége: 2020-11-24 21:09 .

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése